Geschiedenis

Van molenaar en olieslagerij…
vruuger1.jpg
We schrijven 1883 toen Jan Nicolaas van der Putten in Uden een windmolen aankocht waarmee de oprichting van Van der Putten een feit werd. Met zijn drie zonen maakte hij er een goedlopend molenaarsbedrijf van. Al vrij snel breidde het familiebedrijf uit met een olieslagerij. Het bedrijf groeide zodanig dat er in 1890 een fabriek werd opgericht en olie werd de ‘core business’ van Van der Putten. De gebroeders Van der Putten voerden gezamenlijk het management over de fabriek.
 
...via productie in Verf...
vruuger1.jpg
In 1925 kwam Stephaan van der Putten aan de leiding. De olie uit de olieslagerij werd vanaf dat moment als grondstof toegepast voor de productie van verf. Stephaan verbond zijn naam aan het bedrijf waardoor deze gewijzigd werd in SV van der Putten Verf.
 
…naar verfgroothandel
vruuger1.jpg
In 1945 startte Leo van der Putten, zoon van Stephaan, een groothandel in verf en behang. De vraag naar verfproducten raakte in de 2e helft van de ’70-er jaren in een stroomversnelling zodat er in hoog tempo vestigingen bijkwamen. Rond 1973 namen Leo’s zonen, Jan en Leo, het bedrijf over en werd er een BV opgericht. In 1987 trad Jan uit het bedrijf en ging Leo alleen verder.

Deel uitmaken van een groter geheel
vruuger1.jpg
Medio 1999 besloot Leo van der Putten zijn bedrijf te verkopen aan de heer Ton ter Hoeven, eigenaar van Ter Hoeven BV te Apeldoorn, eveneens een groothandel in de verfbranche. De Ter Hoeven Groep kent vier werkmaatschappijen, de BV´s: Ter Hoeven, Habeco, Felix van der Putten Verf en de Ankor Mennema Groep. Van der Putten heeft destijds echter haar eigen identiteit behouden.

Overname Felix Verf
vruuger1.jpg
In oktober 2008 zijn de officiƫle stukken getekend voor de overname van de Limburgse verfgroothandel Felix Verf, wat sinds 1 januari 2009 leidde tot de nieuwe handelsnaam 'Felix van der Putten Verf'. Door onze gecombineerde expertise en samenvoeging van ons gezamelijke assortiment kunnen wij onze afnemers nog beter van dienst zijn.